Panda kalcit, råa kluster

  • 399 kr
  • 200 kr

Dela

Panda kalcit är mest känd för sina renande egenskaper av energier och transformation. Där energin är stillastående sägs den här magiska kalciten hjälpa till att aktivera och cirkulera den. Där de finns en mängd olika negativa känslor eller bara kaotiska vibrationer, hjälper kristallen en att anpassa och rensa energin. Panda kalcit är UV-reaktiv vilket betyder att den lyser under ett svart ljus! Detta fenomen uppstår när elektroner i vissa atomer av ett mineral absorberar energi och sedan släpper ut den. Vilket resulterar i en magisk glöd.

Kristallen av detta slag upptäcktes först i ånovember 2017, det är en unik kristall för kalcit som bara finns i Kina, ganska ovanlig och lokalbefolkningen kallar den Panda kalcit. Men ursprungligen heter den ett mer avancerat namn som står nedan.

Panda kalcit även kallad för vit hexagonal kolumnär kalcit med svart scalenohedron färgzonering Det är en två generationers tillväxtkalcit där den inre svarta skalnoedern bildades först, sedan täckte den vita sexkantiga kalciten den svarta kristallen.

Chakra: ALLA

Ursprung: Fujian, Kina

Stjärntecken: ALLA

Kristallernas egenskaper är inte vetenskapligt bevisade, utan man tror på de man själv vill.