Pino Santo

  • 65 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Pino santo betyder helig tall, i nordisk folktro har tallen länge använts som läketräd och ansetts ha olika magiska krafter. De här tjärrika stickorna är en norrländsk variant av de sydamerikanska Palo santo och sprider en mysig doft av skog i rummet. Är du van vid Palo santo kommer du kanske mörka att den svenska varianten har en mildare framtoning och en tydligare karaktär av brasa.

Använd Pino santo när du önskar dig något, för att rena energier, i dina meditationer eller i din yoga. Eller bara för att sprida härlig stämning i rummet. Din intuition vet bäst.

Tänd ett ljus och håll trädbitens spets över elden ett tag. Släck elden och sprid röken runt omkring dig. Upprepa för en mer intensiv effekt.

Rökelsestickorna tillverkas småskaligt hemma på en gård i norra Hälsingland, av tallar som vuxit i dess närhet. Träden har tagits ned med omsorg för att bli ved som värmer huset, eller för att få fram den fina utsikten över ängarna. De mest tjärrika delarna av tallen väljs ut för att bli Pino santo. Ekologiska oljor av tallbarr och rosmarin används också vid tillverkningen.

Enskilda pinnar är större i storlek, medans 3pack är mindre pinnar. Ca 11-12g