Grön kvarts med blomsteragat inneslutningar, torn

  • 599 kr
Dela

Kloritkvarts med blomsteragat, är en bland mineral med olika egenskaper. Kloritkvarts innehåller då inneslutningar av Klorit, antingen som en beläggning eller inre inneslutning. Kvartsen förstärker de renande, avgiftande egenskaperna hos Klorit, vilket gör den till en av de bästa kristallerna att använda för fysisk rengöring. Klorit fungerar inte bara med den fysiska kroppen, utan även den auriska kroppen. Klorit hjälper till att rena auran, chakran och energimeridianerna. 

Blomsteragat är en typ av agat med ogenomskinliga kalcedoninneslutningar som liknar små blomformationer. Denna mineral är en nyare kristall som är upptäckt från Madagaskar och har bara setts kristalliserat i form av massor. Det finns vanligtvis i en ljusrosa färg med vita "blomma" inneslutningar. Den är mycket populär bland hantverkare och snidare, inte bara för sina iögonfallande färger, utan också för sin kemiska hållbarhet. Man kan hitta denna kristall skuren i många former som palmstenar, pyramider, obelisker, fria former och till och med tumlad.

Blomsteragat är genomsyrad av gudomlig feminin energi som vårdar våra själar. Som sådan främjar det våra framsteg och driver oss mot vår fullaste potential på vår resa. De är känd för att aktivera, öppna och läka hjärt- och rotchakran, öppnar oss för inspiration, etablerar inre frid och främjar empati.

Chakra: Tredje ögat-, hjärtchakra

Ursprung: Madagaskar

Höjd: 7,4cm

Kristallernas egenskaper är inte vetenskapligt bevisat utan man tror på de man själv vill.