100% Ceremoniell Kakao, Maia Raices, Block, 454 gr

  • 495 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

100 % Ceremoniell Kakao från Maia Raices,  Guatemala

Var kommer Ceremoniell Kakao ifrån?

Denna kakao kommer från glada bönder i Guatemala som passionerat arbetar för att behålla sin mark för att odla kakao i områden där stora företag tyvärr försöker komma in och ta över. På den här gården växer glada kakaoträd som har fått all den kärlek som deras själ förtjänar och som formar denna mjuka men kraftfulla kakao.

Efter vårt besök där i vintras kände vi direkt att detta är en kakao som vi vill sprida till vår community här i Skandinavien och vi ser fram emot att du ska prova den - den fungerar lika bra för daglig användning såväl som för att dela i dina egna ritualer och ceremonier.

Varje böna fermenteras, soltorkas, rostas lätt och skalas för hand. Den mals i små partier och blir en unik, handgjord kakao med en traditionell kakaosmak.

Vid varje köp av denna hjärtöppnande kakao stöder du Mayafolket genom direkt etisk handel och hjälper dem att bevara sina andliga traditioner och värderingar på detta sätt.

Hur använder man Ceremoniell Kakao?

Detta är ett block med kakao av ceremoniell kvalitet som enkelt kan hackas med kniv och skärbräda och du kan följa receptet vi tipsar om lite längre ner.

Vår kakao är sockerfri och vi rekommenderar att du tillsätter valfri sötning. Vi älskar en bit dadel eller två eller en matsked rå och ekologisk honung.

Recept på Ceremoniell Kakao

Ingredienser per person:

  • 2 matskedar av vår Maia Raices Kakao
  • 2 dl varmt vatten 
  • 2 dadlar
  • 1 matsked kokossmör (obs, inte samma som kokosolja)
  • 1 nypa havssalt

Instruktioner:

  1. Värm upp vattnet på spis eller i vattenkokare tills det är varmt, men inte kokar.
  2. Tillsätt vår ceremoniella kakao samt alla andra ingredienser inkl sötning till din blender
  3. Sätt din intention, kalla in tacksamhet och kanske sjung en sång
  4. Häll i alla ingredienser i din blender och mixa i ca 20-30 sekunder
  5. Sip. Bliss. Repeat.                              


Text och bilder godkänt lånade från Wild Cacao Collective