Lavendel månkvarts chips, Önskeflaska / Formelflaska (Glas)

  • 249 kr
Dela

Lavendel ☾ kvarts, 100% naturlig och sällsynt material från Brasilien. Påminner om rosa opalit i färgen men med klarare färg och massor med flash och inklusioner!

Som mening och magi sägs Lavendel Månkvarts odla känslor av självkärlek och hoppfullhet. Liknar rosenkvarts egenskaper (den lila färgen beror på en högre halt av mangan)

Lavendel månkvarts sägs ha koppling till  tredje ögat aktivering och även din intuition. En perfekt pärla för integration av hjärta och sinne.

Häftiga violetta nyanser och subtil genomskinlighet gör att den blir en favorit i Mimishja Crystals sortiment!  

En sällsynt och vacker sort av världens mest utbredda mineral.

Lavendel månkvarts är en sällsynt pga, den  kommer bara från Boquira-gruvan i norra brasilianska delstaten Bahia. Uppkallad efter blomman, Lavender Quartzs attraktiva färg i kombination med dess delikata briljans är det som gör denna pärla så eftertraktad. Den innehåller en mängd makrokristallin kvarts som finns i sällsynta lavendel, en pastellfärgad nyans av violett (mellanviolett eller ljust rosa-lila). Detta är ett ovanligt tillägg till Kvarts-familjen Borquria-gruvan öppnade 1956 och producerar för närvarande inte längre. Så därav att den är sällsynt ♡

Chakra: Hjärt-, & Tredjeögat

Ursprung: Brasilien 

Kristallernas egenskaper är inte vetenskapligt bevisade, utan man tror på de man själv vill.