Peruviansk turkos, friform (hög kvalité)

  • 499 kr
  • 250 kr
Dela

Peruviansk turkos är en nyfunnen kristall, mycket lättare än de flesta turkos men med samma egenskaper. Den kan även innehålla lite Krysokolla.

Turkos är en själs förstärkare som förkroppsligar högre sanning. inbjuder dig att hitta din heliga röst. Den stimulerar i första hand halschakrat, vilket gör det lättare för dig att formulera din djupaste visdom och uttrycka dig själv. Turkos är en sten av helhet och är som sådan också fördelaktigt för ditt allmänna välbefinnande, vilket ger kraftfull helande, rening och andlig expansion. Arbeta med denna turkos för att komma åt din inre visdom och hitta din autentiska röst.

Chakra: Hals & Hjärtchakra

Ursprung: Peru

Stjärntecken: Skorpionen, Skytten, Fiskarna.

Den här mineralen bryts i en gruva av en mycket liten familj i Peru, familjen består av en mamma och pappa och en vuxen son. Sonen arbetar i en småskalig gruva i deras närområde för att försörja sin familj. Han arbetar också nära med en annan gruvverksamhet i Peru. Att stödja mindre verksamheter minskar mängden mellanmän/kvinnor längs kedjan vilket i sin tur säkerställer att vederbörlig omsorg och uppmärksamhet utförs från brytning av prover , till skär- och poleringsprocessen.

Kristallernas egenskaper är inte vetenskapligt bevisat, utan man tror på det man själv vill.