Purpurit rå

  • 249 kr
  • 187 kr
Dela

Purpurit har fått sitt namn från det latinska ordet "purpura", som betyder lila. Den fängslande lila nyansen av detta mineral symboliserar kungligheter, andlighet och intuition. Det tros öka andlig tillväxt, öka intuitionen och stimulera kreativitet. Purpurit är ett manganfosfatmineral. Mängden järn som finns i malmen bestämmer färgdjupet.

Purpurit upptäcktes först i början av 1900-talet i Moravia-regionen i Tjeckien (Tjeckien), och namngavs 1905 av den amerikanske mineralogen Louis C. Graton. Mineralet finns främst i samband med andra fosfater och oxider i granitpegmatiter, samt i manganrika avlagringar.

Purpurit är ett sällsynt mineral som sägs ha ett antal andliga egenskaper, inklusive att förbättra andlig tillväxt och utveckling och förmågan att hjälpa dig att ansluta till högre medvetandetillstånd. Om du letar efter att förbättra psykiska förmågor och intuition, eller underlätta kommunikation med dina andliga guider och änglar, är Purpurit kristallen för dig. Purpurit används också som ett hjälpmedel vid djup meditation och andlig healing, vilket hjälper dig att släppa negativa känslor och tankar. Purpurit tros ha olika metafysiska egenskaper, vilket främjar både känslomässigt och andligt välbefinnande.


Här är några vanligt tillskrivna metafysiska egenskaper:

Förbättrad intuition: Purpurit tros stimulera intuition och förbättra psykiska förmågor, vilket möjliggör större insikt och förståelse.

Emotionell läkning: Mineralen tros hjälpa till med emotionell läkning, hjälpa till att släppa känslomässiga blockeringar och främja en känsla av frid och lugn.

Andlig tillväxt: Purpurite är förknippad med andlig tillväxt och transformation, vilket hjälper individer på deras resa mot självupptäckt och personlig utveckling.

Beskydd: Det sägs ge en skyddande energi, skydda bäraren från negativ påverkan och främja en känsla av energisk balans.

Kreativitet och inspiration: Purpurit är ofta kopplat till kreativitet och inspiration, vilket främjar en ökad känsla av fantasi och innovation.

Purpurit är allmänt erkänt som en kristall som kan underlätta aktiveringen och inriktningen av kron- och tredje ögats chakra. Dessa energicentra är förknippade med högre medvetande, intuition, andlig medvetenhet och upplysning. Genom att arbeta med purpuritkristaller kan du fördjupa din koppling till dessa chakran, vilket möjliggör en större utforskning av den andliga sfären.

Purpurit för aktivering av kronchakrat:
Purpurits vibrationsenergi tros resonera starkt med kronchakrat, vilket hjälper till att öppna och rikta in det. Genom att meditera med Purpurit placerad på eller nära huvudets krona kan du uppleva en förstärkt koppling till högre medvetandetillstånd, andliga insikter och en känsla av enhet med det gudomliga.


Purpurit för stimulering av tredje ögatchakrat:
De metafysiska egenskaperna hos Purpurit tros stimulera och aktivera tredje ögatchakrat. Aktivering av det tredje ögats chakra främjar klarhet i tanken, utökad uppfattning och förbättrade intuitiva förmågor. Att meditera med purpurit placerat på det tredje ögats chakra eller att bära purpurit smycken kan hjälpa till att öppna chakrat, vilket leder till en större känsla av intuition, psykisk utveckling och inre utforskande.

Ursprung: Frankrike, Namibia, Tjeckien (Tjeckien), USA

Kristallernas egenskaper är inte vetenskapligt bevisat utan man tror på det man själv vill.